måndag 9 februari 2009

Färdkost Åre



Pizzabullar
Portioner:

ca. 20 st

Svårighetsgrad:

Medium




Ingredienser:

25 g jäst (dela ett paket på diagonalen)
2 ½ dl vatten
½ dl matolja
3/4 tsk salt
3/4 tsk socker
ca 7,5 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning:
1 paket bacon skuret i små bitar
1 paket riven ost (150g)
1 stor burk champinjoner
pizzakrydda

tomatsås: (ca mått. blanda efter eget tycke och smak)
½ dl ketchup
½ dl chilisås
½ dl tomatpuré

Gör så här:

Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 min.

Kavla ut till rektangulär platta. Bred på tomatsåsen, strö på nedskuren bacon och champinjoner, och strö över riven ost och ev. pizzakrydda. Rulla ihop på samma sätt som kanelsnurror och skiva rullen till ca 20 st. Låt jäsa en stund, ca 20 min. Pensla med ägg och strö ev. på lite ost.
Grädda i 250* ca 8-10 min.

1 kommentar:

  1. Mums nu blev jag sugen på att baka till vår Danmarksresa...

    SvaraRadera

Ni kan ju alltid slänga in en lite kommentar=)