torsdag 16 april 2009

DAGENS MIDDAG!


FLÄSKPANNKAKA!!

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
8 dl mjölk
4 st ägg
2-3 msk smör eller margarin

200-300 gram rimmat sidfläsk


Fakta
Portioner: 4-6
Tillagningstid: 45 minuter



Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att göra pannkakssmeten. Blanda mjöl och salt. Tillsätt mjölken, börja med en liten mängd så undviker du att få en klumpig smet. Avsluta med att vispa ner äggen.

Stek fläsket och lägg i botten på en långpanna. Ett smart sätt är annars att steka fläsket direkt i långpannan (i ugnen). Häll smeten över fläsket.

Grädda i 20-25 minuter eller tills smeten stelnat och fått fin färg. När pannkakan svalnat kan den skäras eller klippas i bitar.

Serveras med rårörda lingon eller lingonsylt.

1 kommentar:

Ni kan ju alltid slänga in en lite kommentar=)